Spomen urnaKada izgubimo dragu osobu, najprije i najviše nam nedostaje njezino fizičko prisustvo. Teško nam je pomiriti se s time da je više nema, a još je teže oprostiti se zauvijek od onoga tko je uvijek bio uz nas. Često se u takvim trenucima javlja strah da nam sjećanje neće biti dovoljna utjeha. Zahvaljujući spomen urnama, danas postoji mogućnost da trajnu uspomenu na pokojnika, odnosno pokojnicu, ne zadržimo samo u sjećanju.

Naime, nakon službene ceremonije sahrane koja uključuje polaganje velike urne u glavno počivalište (grob, grobnicu ili kazetu), malu količinu pepela moguće je ponijeti sa sobom. Na ovaj način, ukoliko to želi, obitelj ili zajednica uspomenu na svoga člana mogu nastaviti čuvati u svome domu kao i na bilo kojem drugom mjestu, a osjećaj povezanosti te živog sjećanja na lijepe zajedničke trenutke moguće je zadržati uz sebe čak i u slučaju preseljenja.

Spomen urna omogućava nam i da ispunimo posljednju želju pokojnika te da mjesto njegova vječnog počinka ne bude ono koje nam društvena pravila i zakoni nalažu. Dok mnogi čeznu za povratkom u rodni kraj, drugi će svoj mir pronaći u beskrajnosti spajanja s prirodom. Polaganjem ili sipanjem pepela na odabrano mjesto napokon će se zatvorit krug.

U našoj ponudi pronađite dizajn spomen urne koji najbolje odgovara vašem senzibilitetu, kao i njezinoj namjeni.