Nakon kremiranjaProtokol


Protokol kremiranja uključuje predradnje poput organiziranja detalja ispraćaja ili sahrane, sam postupak koji se obavlja u Krematoriju na zagrebačkom Mirogoju te polog urne ili posipanje pepela, odnosno njegovo čuvanje dok se ne stvore uvjeti za polaganje. Nakon što se obitelj ili prijatelji odluče za kremiranje posmrtnih ostataka ponudit će im se i mogućnost da im se manji dio pepela odvoji kako bi ga mogli čuvati u svom domu ili ga pohraniti na njima važnom mjestu. U tu svrhu potrebno je izabrati spomen urnu koja će se najbolje uklopiti u vaš prostor i životni stil.

Ove diskretno dizajnirane posude zahvaljujući kojima će djelić voljene osobe uvijek biti uz vas možete pronaći u našoj ponudi spomen urni. Svi naši modeli napravljeni su prema najvišim svjetskim estetskim i higijenskim standardima, a zadovoljit će potrebe kako onih koji traže ukrasnu posudu tako i svih onih kojima je potrebna praktična i lagana spomen urna u kojoj će pepeo voljenih jednostavno putovati te ako zatreba i sigurno stići u rodni kraj koji se nalazi na drugom kraju svijeta.

Nju će vam osoblje Krematorija ili djelatnici POKOP-a uručiti poslije kremiranja, nakon što se veći dio pepela pohrani u osnovnu urnu. Ovaj postupak je propisan, kao i obavezni elementi na glavnoj (osnovnoj) urni. Radi se o imenu i prezimenu pokojne osobe, datumu i godini njezina rođenja te datumu i godini smrti, uz evidencijski broj koji se nalaze na vanjskom poklopcu. Evidencijski broj kremacije zapisan je na posebnoj pločici u unutrašnjosti, a služi za utvrđivanje identiteta posmrtnih ostataka u slučaju da se natpis ošteti.
Pepeo u glavnoj urni moguće je:


položiti

  • u kazetu za urne u sklopu groblja
  • u obiteljski grob ili grobnicu
  • u Gaj urni u sklopu zagrebačkog Krematorija na Mirogoju

posipati

  • po Sunčanoj poljani koja se nalazi u sklopu zagrebačkog Krematorija na Mirogoju


čuvati

  • u sklopu zagrebačkog Krematorija na Mirogoju dok se ne stvore uvjeti za njezin polog
  • u sklopu pogrebnog centra, kod pogrebnika.


Čuvanje glavne urne namijenjeno je onima kod kojih je u tijeku pronalazak posljednjeg počivališta za člana obitelji ili prijatelja. Ova zahtjevna zadaća ne mora biti dugotrajna niti mukotrpna ukoliko angažirate profesionalce. Prepuštanjem cijelog postupka stručnjacima tvrtke POKOP možete biti sigurni da će pronađeno rješenje najbolje odgovarati vašim potrebama i budžetu kojim raspolažete zahvaljujući našem usko specijaliziranom pravnom timu koji odlično poznaje tržište.

Na našim stranicama očekuju vas i dodatni tekstovi na temu kremiranja - Planiranje pogreba i Spomen urna - koje predlažemo da pročitate.