KarmineKarmine (lat. carmen: pjevanje; pjesma) predstavljaju obrednu gozbu za pokojnika koja se održava u kući preminuloga ili na neko drugom prigodnom mjestu, obično neposredno nakon pogreba. U trenucima žalosti i tuge pozitivno na nas djeluje društvo u kojem svaki pojedinac preuzima dio tereta i olakšava nam bol, a kroz razgovor ili šutnju, riječi ohrabrenja ili utješne poglede, uz jelo i piće odajemo počast voljenoj osobi koja nas je prerano napustila. Ovakva vrsta tradicije poznata je kod većine europskih naroda. Temelji se na starom vjerovanju u pokojnikovu prisutnost na svečanosti i mogućnost da se posljednji puta oprostimo od njega. Smatra se kako pokojnik tom prilikom zadnji put posjećuje svoj dom i bližnje s kojima blaguje i koje blagoslivlja. Zbog toga se često na stolu i za njega ostavlja hrana i piće, odnosno prazno mjesto. Osnovne misli su potpora, solidarnost i zajedništvo, a blizina dragih ljudi i njihova ujedinjena energija djeluju okrepljujuće na ožalošćene. Nekada su se karmine održavale isključivo u domu pokojnika, a danas, u gradskim sredinama i u korak s vremenom, nije rijetkost ovaj važni događaj upriličiti i u ugostiteljskom objektu. Ponajviše iz praktičnih razloga.

Neovisno o tome da li ste bliži ideji održavanja karmina u vlastitom domu ili na bilo kojem drugom mjestu poput restorana ili hotela, možemo vam na različite načine u tome pomoći. Ukoliko raspolažete s dovoljno prostora za smještaj svih uzvanika, za vas ćemo organizirati catering koji može uključivati samo hranu, ali i piće, konobare, stolove, stolice, sve potrebno posuđe i jedaći pribor. Meni odabirete sami kao i prigodnu dekoraciju ako odlučite prostor oplemeniti cvijećem i prigodnim detaljima.

S druge strane, možemo vam pomoći u rezervaciji ugostiteljskog objekta prikladnog za održavanje karmina ili nekog drugog vama dragog mjesta. Kako bismo vas rasteretili u teškim trenucima, na sebe ćemo preuzeti svu komunikaciju i organizaciju. Možete biti sigurni da će vaše karmine svojim dostojanstvom i svečanošću uzvanicima ostati u sjećanju u skladu s pijetetom kojeg iskazujemo prema osobi koju ispraćamo. Sve navedeno planiramo i organiziramo u suradnji s vama i našim renomiranim partnerima. Svakom detalju posvećujemo veliku pažnju. Svaka vaša narudžba zaprimljena je i realizirana individualiziranim pristupom, u skladu s vašim željama. Ovisno o vašem ukusu, miješamo tradicionalno i suvremeno. Cijene ovise o broju uzvanika, meniju i prostoru održavanja, stoga ćemo vam pomoći u odabiru kako biste unutar budžeta kojim raspolažete dobili najviše. Naše usluge možete koristiti u bilo koje doba, u bilo kojem od naših ureda. Dozvolite nam da vam olakšamo teške trenutke.